tirsdag 16. oktober 2012

Ny dag!

Ny dag og nye muligheter.
Tirsdagen så slik ut:
 Det er så fint at de har disse ordene hengende i klasserommet. Alt går ut på hvordan man skal ha det på skolen og hvordan man skal være i klasserommet. Utrolig smart og imponerende. Det er viktig å vise omsorg for andre barn, ha ansvar, trygghet, ha respekt for lærere og medelever, inkludere andre elever i for eksempel lek, vise empati og ha toleranse.
* Empati betyr at du setter deg inn i hva andre føler i en situasjon. At du lever deg inn i andres situasjoner.

I 3.klasse pleier elevene å få stjerner hvis de følger disse reglene her. Det gjør at de får motivasjon og stimulerer barna til å ta ansvar og følge reglene i klasserommet. Alle vil ha stjerne, og det er om å gjøre å få flest stjerner, så de er kjempe ivrige. En kjempe smart måte som gjør at elevene følger reglene i klasserommet. Veldig smart tenkt.

 På SFO idag hadde de aktiviteter i gymsalen. De delte 3.klasse i gutter og jenter. Det var jentenes tur til å være i gymsalen idag. De hadde det utrolig morsomt og alle hadde noe å gjøre. De var med på forskjellige leker. Noen spilte fotball, noen hoppet tau, andre danset på scenen, noen spilte håndball og basketball. Det viktigste var at de brukte fantasien og var kreative på mange måter. De hadde ikke en leder som skulle bestemme hva de skulle gjøre, men bestemte selv hva de ville gjøre. Det de fikk ut av dette var kjempe masse fysisk aktivitet. Så dette var kjempe fin gjennomføring som motiverte barna.

 Jentene lagde en liten bane med to mål, delte seg i grupper og valgte en dommer. Dommeren skulle sitte å se på og følge med på om noe gikk galt. De gjennomførte det supert!
De ble slitne, hadde det gøy og inkluderte alle sammen.

- Ardita Krasniqi

2 kommentarer:

  1. Hei Ardita
    Så spennende å lese bloggen din! Her har du fått vist og fortalt mye av det du har vært med på! Fine bilder du har tatt fra turen dere hadde :-)
    Enig med deg i at det er smart å dele ut stjerner når elevene følger klassereglene, forstår at det kan være motiverende :-)

    Gleder meg til å følge deg vider i praksis!

    SvarSlett
  2. Ardita dette var veldig bra skrevet og formulert, jeg liker at du har dokumentert med bilder.

    SvarSlett